VOLONTERSKA AKCIJA

Povodom 5. decembra Međunarodnog dana volontera, u organizaiciji oštine Zvezdara i Volonterskog servisa Zvezdare u svečanoj sali opštine održane su prezentacije i izbor najboljih volonterskih akcija u tekućoj godini. Učenicima i nastavnicima obratio se predsednik opštine Zvezdara, Miloš Ignjatović, a učenici Ugostiteljsko-turističke  škole izveli su prezentaciju, kako napraviti i šta vam je potrebno za žurku.

Volonterska akcija učenika naše škole “UČENjE – DRUŽENjE“ osvojila je drugo mesto u

konkurenciji 10 volonterskih akcija zajedno sa volonterskom akcijom učenika OŠ “Jelena Ćetković“. Prvo mesto osvojili su učenici Zubotehničke škole, dok su treći bili učenici OŠ “Veljko Dugošević“ i OŠ “Ivan Goran Kovačić“.

Kao nagradu naši učenici dobili su vaučer od 25.000,00 dinara koje će iskoristiti po njihovoj želji, kupovinom sredstava koja će im olakšati i ulepšati školovanje.

Naša volonterska akcija ocenjena je kao jedinstvena jer je bila jedina u kojoj su učenici starijih razreda pomagali učenicima mlađih razreda i tako četvrtacima pomogli da se pripreme za peti razred, a prvacima da se lakše priviknu na školu i sve ono što ih čeka u vremenu koje dolazi. Tako su učenici kroz učenje i druženje u stvari dokazali da naša škola jeste carstvo u kome caruje drugarstvo.

Učenici koji su učestvovali u prezentaciji volonterske akcije su: Sara Janjić i Nikola Stojanović iz 5/1, Krsitina Banjac, Tijana Zildžić, Dunja Mladenović i Sava Tubić iz 5/1, a Maja Arsić iz 5/4 bila je član žirija u ime naše škole. U volonterskoj akciji u školi učestvovali su i učenici Stefan Babić, Pavle Božović, Amela Demiri, Mia Živojinović i Petar Travica iz 5/3.

Kooridinatori i moralna podrška bili su nastavnici građanskog vaspitanja Jovana Ninčić i Stevan Roksandić.

Akcija je još uvek u toku, učenici redovno idu u boravak i pomažu svojim drugarima.