VOLONTERSKI SERVIS ZVEZDARA U NAŠOJ ŠKOLI

Prošle nedelje, u okviru časova građanskog vaspitanja i veronauke, za učenike 7.razreda održano je predavanje na temu „Volontiranje kao dobra praksa socijalnog uključivanja, ličnog i društvenog razvoja“. O volontiranju su sa učenicima naše škole razgovarali Radmila Urošević, koordinator Volonterskog servisa Zvezdara i Miloš Petrović, član Tima za volontersku podršku građanima Zvezdare.

Predavanje je održano sa ciljem razvijanja ideje volontiranja, promocije humanosti i solidarnosti kao vrednosti od opšteg interesa. Posebno je bilo reči o volonterskom radu mladih i mogućnostima i načinu na koji mlade generacije mogu kroz volontiranje da unaprede kvalitet svog svakodnevnog života. Predstavnici Servisa su tokom  ovog interaktivnog predavanja sa učenicima i njihovim nastavnicima došli do toga da je volontiranje za mlade ljude važno zbog druženja, ličnog razvoja, sticanja iskustva za buduća zanimanja kao i brige za životno okruženje i sugrađane koji su najugroženiji.

Volonterski servis Zvezdare ,inače, postoji već šest godina i prvi je servis ovakvog tipa koji se razvio u okviru beogradskih opština. Pomoć, podrška, radionice i edukacije koje u okviru  Servisa realizuju zvezdarski volonteri dostupni su tokom cele godine.WP_20170323_001 WP_20170323_004 WP_20170323_007