INFORMACIJA O NOVOM SMERU U GIMNAZIJAMA

ODELjENjE ZA UČENIKE KOJI SU TALENTOVANI ZA BIOLOGIJU I HEMIJU

 

Od septembra 2019. godine Peta beogradska gimnazija i Osma beogradska gimnazija upisuju odeljenja učenika    sa posebnim sposobnostima za biologiju i hemiju.

Zainteresovani učenici prijavljuju se za upis  od 14. do 17. maja u Petoj beogradskoj, odnosno u Osmoj beogradskoj gimnaziji  od 8 do 16 časova.

Prijemni ispit  održaće se  1. juna  2019. godine.   Učenici  na prijemnom ispitu rešavaju test iz    biologije  ili hemije, odnosno   kombinovan test,   ukoliko se izjasne za polaganje oba predmeta. Zadaci na testu  su srednjeg i naprednog nivoa i preporučuje se priprema učenika izradom zadataka kombinovanog testa iz  Zbirke  zadataka za završni ispit. Učenik je položio prijemni ispit ako uspešno uradi  50% zadataka  sa  prijemnog ispita.

Besplatna pripremna nastava održava se subotom  od 10 do 12 časova u  Petoj beogradskoj gimnaziji, odnosno  radnim danima od ponedeljka do četvrtka u terminu od 14 do 16 časova u Osmoj beogradskoj gimnaziji.

Molimo vas da ovoj novini obavestite učenike osmog razreda i njihove roditelje. Obe škole su na raspolaganju za sve dodatne informacije.

 

Direktori Pete beogradske gimnazije i Osme beogradske gimnazije