Poseta ministra unutrašnjih poslova

Danas su našu školu posetili predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i potpredsednik vlade Republike Srbije, ministar Nebojša Stefanović.

Uživali smo posmatrajući druženje  đaka prvaka sa policijskim službenicima, predavačima u programu  Osnovi bezbednosti dece, koji Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi u školama. Na poklon smo dobili veliku jelku, koju su oni zajednički okitili  ukrasima koji su na sebi imali simbole policije, saobraćajne znake, značke..Đaci su dobili i poklon-paketiće .  Na saobraćajnom poligonu , postavljenom u školskom holu, prvaci su učili kako da pravilno prelaze ulicu na pešačkom prelazu, kako se ponašaju u saobraćaju kada raskrsnicu reguliše semafor.

Ministar Stefanović se obratio svojim kolegama koji drže ova predavanja u svim školama u Srbiji, zahvalio im se jer daju ogroman doprinos bezbednosti naše dece. Razgovarao je i sa našim najmlađim đacima i uputio im tople novogodišnje želje.

Podsećamo da je program uveden u škole 2017, predavanja su u četvrtom, šestom, a od prošle godine i u prvom razredu. Uključene su razne službe- vatrogasci, saobraćajna policija, policijski inspektori a teme su raznovrsne, od bezbednosti u saobraćaju, preko vršnjačkog nasilja pa sve do , sve prisutnijeg.  elektronskog nasilja.

Zahvaljujemo se ministru Stefanoviću, direktoru policije Vladimiru Rebiću, ostalim uvaženim gostima MUPa Srbije i Beograda i naše Policijske uprave Zvezdara.