Посета министра унутрашњих послова

Данас су нашу школу посетили представници Министарства унутрашњих послова и потпредседник владе Републике Србије, министар Небојша Стефановић.

Уживали смо посматрајући дружење  ђака првака са полицијским службеницима, предавачима у програму  Основи безбедности деце, који Министарство унутрашњих послова спроводи у школама. На поклон смо добили велику јелку, коју су они заједнички окитили  украсима који су на себи имали симболе полиције, саобраћајне знаке, значке..Ђаци су добили и поклон-пакетиће .  На саобраћајном полигону , постављеном у школском холу, прваци су учили како да правилно прелазе улицу на пешачком прелазу, како се понашају у саобраћају када раскрсницу регулише семафор.

Министар Стефановић се обратио својим колегама који држе ова предавања у свим школама у Србији, захвалио им се јер дају огроман допринос безбедности наше деце. Разговарао је и са нашим најмлађим ђацима и упутио им топле новогодишње жеље.

Подсећамо да је програм уведен у школе 2017, предавања су у четвртом, шестом, а од прошле године и у првом разреду. Укључене су разне службе- ватрогасци, саобраћајна полиција, полицијски инспектори а теме су разноврсне, од безбедности у саобраћају, преко вршњачког насиља па све до , све присутнијег.  електронског насиља.

Захваљујемо се министру Стефановићу, директору полиције Владимиру Ребићу, осталим уваженим гостима МУПа Србије и Београда и наше Полицијске управе Звездара.