Rezultati – ŠKOLSKI ZELENI PRES

MLADI EKOLOZI

Školski časopis „ Zeleni pres“ svake godine raspisuje konkurs za mlade ekologe reportere. Učenice 5/2 Dunja Mladenović i Anastasija Perović, učestvovale su na ovom konkurusu napisavši članak „ Reciklaža“ koji je posebno pohvaljen u kategoriji „ 5-6 razred grupno“. Članak je objavljen u časopisu „ Čuvari ravnice“.

 

Dragi saradnici,

 

ŠKOLSKI ZELENI NOVINARI su još jednom svojom aktivnošću pokazali da postoji veliko interesovanje učenika i nastavnog osoblja da svoju brigu za zaštitu životne sredine iskažu kroz novinarske forme izražavanja.

O tome govori učešće na konkursu „ŠKOLSKI ZELENI PRESS 2018.“  102 škole sa preko 450 učeničkih radova, što je više učesnika nego prošle godine.

 

Nagrađeni radovi će, pored objavljivanja u časopisu, biti objavljeni na sajtu www.cuvariravnice.org.rs

a neki će biti  prezentovani i u okviru DEČIJE EKOLOŠKE EMISIJE „PITAM SE, PITAM SE“ na RTV Vojvodina, koja se emituje subotom ujutru na Prvom programu – u rubrici ŠKOLSKI ZELENI PRESS.  Emisiju i rubriku možete videti i videti na YOUTUBE ili prateći u ODLOŽENOM GLEDANjU na sajtu RTV VOJVODINA.

 

Zbog ograničenog prostora u časopisu su objavljeni tekstove sa manjim brojem fotografija dok će tekstovi sa više fotografija biti objavljeni na sajtu tokom decembra i januar. Pratite nas na našem sajtuwww.cuvariravnice.org.rs.

REZULTATI ŠKOLSKI ZELENI PRESS 2018