Сајам науке у нашој школи

У нашој школи 20. 11. 2015. одржан је Сајам науке. Гости су нам били предшколци из околних вртића- „Чигре“, „Колибрија“ и „Кошуте“. Припремљен им је занимљив програм.

Наставница  биологије Јелка Вујић је говорила о скелетима. Предшколци су имали прилику да виде скелете и љуштуре ракова, морске звезде, јежева и морског коњића.  Био је ту и људски скелет, а деца су могла да сазнају како се зову најважније кости и где се налазе. На крају су одгледали презентацију о скелету човека, змије, жабе и рибе и добили поклончиће.

У холу је наставник физике Саша Шуњеварић са ученицима 8. разреда изводио експерименте. Видели смо како се животињском кожом може наелектрисати шипка, како се балон може наелектрисати и прилепити за зид. Гледали смо преламање светлости ласера кроз призму и тестирали магнетно и звучно поље.

У холу су учитељице Сања Лончар и Тања Лончаревић заједно са својим ученицима, предшколцима говориле о гљивама. Могли су сазнати где живе и како да разликују јестиве од отровних гљива. Деца су у бојанкама бојила ове необичне организме.

Учитељица Ана Горановић и њени ученици су својим другарима из вртића причали о шкољкама: где живе, како се хране, како су грађене, како се крећу.

Учитељице Марина Максимовић, Горица Мијаиловић и Јасмина Игњатовић и њихови ученици су направили различита геометријска тела од бомбона и чачкалица. Предшколци су бојили, цртали, склапали фигурице.

У учионици 1-4 видели смо како су изгледала стара насеља. Учитељ Јован Јовановић је са својим ученицима предшколцима показао моделе диносауруса, инсектаријум, апарате којима су се раније преносиле поруке. Малишани су могли да виде веома успешне презентације ученика садашњег  5. разреда.

У учионици поред, учитељице Јасмина Туловић и Весна Мирић са својим четвртацима су показале ветрењаче са механизмом, вулкане из којих излази лава, презентацију о илузијама и оптичким варкама.

Био је ово веома занимљив и успешан дан. Предшколци су се вратили у своје вртиће пуни позитивних утисака.