УЧЕНИЦИ СЕДМОГ РАЗРЕДА У ПОСЕТИ МУЗЕЈИМА

Дана 7.4.2017. године одељења 7. разреда Основне школе ,,Стеван Синђелић“ кренули су на излет.План је био да обиђу Позоришни музеј као и музеј Вука и Доситеја,а после да оду на Калемегдан.Пошли су једним аутобусом са својим разредним старешинама.Када су стигли, поделили су се у две групе.Прва два одељења су отишли у музеј Вука и Доситеја,а друга два у Позоришни музеј.

У Позоришном музеју нас је дочекао насмејан кустос који нас је повео у обилазак. Причала нам је о историји музеја,када је настао, која је била прва позоришна представа,ко су били први глумци који су учествовали у представама.Такође смо сазнали име прве позоришне представе и какве везе позориште има са фотографијом.Деца су се забављала слушајући разне анегдоте из живота глумаца.

После обиласка Позоришног музеја кренули смо у музеј Вука и Доситеја.Тамо нас је дочекао кустос  који нам је причао о Вуку и Доситеју : када и где су рођени,где су живели и шта су радили,шта су учинили значајно за Србију.Такође могли смо да сазнамо много тога о њиховим породицама, образовању, путовањима.

Када смо завршили са обиласцимам музеја отишли смо на Калемегдан.Тамо смо могли да прошетамо и да се забављамо.

После излета аутобусом смо се вратили у школу где смо

разменили утиске. Било је интересантно и поучно.

Дамјан Пуповић VII 4