UČENICI SEDMOG RAZREDA U POSETI MUZEJIMA

Dana 7.4.2017. godine odeljenja 7. razreda Osnovne škole ,,Stevan Sinđelić“ krenuli su na izlet.Plan je bio da obiđu Pozorišni muzej kao i muzej Vuka i Dositeja,a posle da odu na Kalemegdan.Pošli su jednim autobusom sa svojim razrednim starešinama.Kada su stigli, podelili su se u dve grupe.Prva dva odeljenja su otišli u muzej Vuka i Dositeja,a druga dva u Pozorišni muzej.

U Pozorišnom muzeju nas je dočekao nasmejan kustos koji nas je poveo u obilazak. Pričala nam je o istoriji muzeja,kada je nastao, koja je bila prva pozorišna predstava,ko su bili prvi glumci koji su učestvovali u predstavama.Takođe smo saznali ime prve pozorišne predstave i kakve veze pozorište ima sa fotografijom.Deca su se zabavljala slušajući razne anegdote iz života glumaca.

Posle obilaska Pozorišnog muzeja krenuli smo u muzej Vuka i Dositeja.Tamo nas je dočekao kustos  koji nam je pričao o Vuku i Dositeju : kada i gde su rođeni,gde su živeli i šta su radili,šta su učinili značajno za Srbiju.Takođe mogli smo da saznamo mnogo toga o njihovim porodicama, obrazovanju, putovanjima.

Kada smo završili sa obilascimam muzeja otišli smo na Kalemegdan.Tamo smo mogli da prošetamo i da se zabavljamo.

Posle izleta autobusom smo se vratili u školu gde smo

razmenili utiske. Bilo je interesantno i poučno.

Damjan Pupović VII 4