Прослава Светог Саве

У нашој школи 27. 1. 2016. прослављен је Свети Сава, српски просветитељ, оснивач школа и болница, законодавац, књижевник, ктитор, помиритељ, први српски архиепископ. Пред бројном публиком програм су извели ученици 2/4, 3/2 и 6/4, школски хор и КУД „Стеван Синђелић“.

» Опширније

Ликовна култура – час посвећен Светом Сави II-4

Свети Сава: принц, путник, монах, исцелитељ, учитељ, помиритељ, светац, градитељ…  И после смрти је остао најзначајнија личност у Србији којој се народ диви, моли и верује. Данас смо техником акварел приказали Савине задужбине – Жичу и Хиландар. Ми смо мали ђаци, али велики креативци.

» Опширније

Предавање за ученике 5. разреда

У школи је 15.1.2016. одржано предавање на тему „Малолетничка деликвенција и вршњачко насиље“.  О овој теми су говорила  два инспектора МУП-а. Деци је тема била врло занимљива, пажљиво су слушали, поставили бројна питања а добила су и драгоцене савете који се тичу њихове безбедности.

» Опширније

Час српског језика у II-4

Када имате иницијалну идеју, отварају се многе интересантне теме за рад. На блогу једне учитељице, пронашли смо зимске е-сликовнице у Power Pointu. Ученици су добили задатак да напишу зимске приче. Овог пута то нису радили уобичајено, у својим свескама, већ уз помоћ  рачунара. Користили су понуђене шаблоне и сличице, а сами смишљали текст. Колико су били успешни и час био […]

» Опширније

Литерарна секција

Литерарна секција наше школе постоји дуги низ година. Млади песници свој таленат потврђују на многим конкурсима на којима освајају награде, а оне су подстрек да се још више труде и напредују. Највећи успех свих нас су и прве објављене збирке песама којима се сви поносимо. Пролеће Милош Војиновић у епској  песми  „Женидба Душанова“

» Опширније