Важно обавештење за родитеље и ученике

Обавештење ПДФ

 

Поштовани родитељи и ученици,
Поводом трагичних догађаја којима смо сви потресени, одржали смо ванредне седнице Наставничког већа и Савета родитеља, како бисмо заједно превазишли овај тежак период. Донели смо неколико значајних мера како бисмо повећали безбедност у школи и помогли ученицима.
– Школска зграда ће бити закључана у 8.00, отвараће се за време великог одмора и за улазак ученика друге смене. Обавеза ученика је да дођу у школу најкасније у 7.50.
– Сва лица која улазе у школу морају бити легитимисана и уписана у књигу обезбеђења.
– Молимо родитеље да најаве свој долазак у школу одељењском старешини –за сваки разговор са наставницима или управом школе.
– У случају хитности, ученик или родитељ се обраћа школском обезбеђењу или дежурном наставнику.
– Дежурство наставника биће појачано за време одмора и пре почетка наставе у складу са посебним упутством за наставнике.
– Препорука је да ученици из безбедносних разлога не напуштају школско двориште за време великог одмора, а да ужину понесу од куће или купе на путу до школе.
– Родитељи могу довести децу до улаза у школу.
– Родитељима се саветује да контролишу телефоне своје деце, преписку коју воде и садржаје које гледају на интернету, као и садржаје торби и да се потруде да увек буду у току са свим дешавањима . И од ученика и од родитеља се очекује да горе наведено одмах пријаве школи или МУП-у.
– Ученици треба одмах да пријаве свако другачије понашање, насиље које ученици врше или трпе или писање на друштвеним мрежама као и постављање непримерених садржаја.
Пријављују родитељима или наставницима или одраслој особи у коју имају поверења.
– У школском холу биће постављена Кутија за психолога, у коју деца могу да убаце анонимне
поруке у вези са пријавом насиља или са било чим што их мучи.
– Уколико се Ваше дете понаша неуобичајено, показује појачан страх, плач, плаши се доласка у школу или слично, молимо да о томе обавестите одељењског старешину, психолога или педагога. Можете заказати разговор са психологом у школи.
– Поступање са ученицима који у претходном периоду или сада, показују и изазивају другачије понашање од уобичајеног,непримерено у односу на тренутну ситуацију, подразумева позивање родитеља у школу, увођење у појачан васпитни рад и обавештавање школског полицајца.
– На снагу је ступио Правилник о безбедности ученика, који регулише употребу телефона у школи тако да уређај не сме да се користи за време часа. Уређај је искључен и налази се у школској торби или код наставника на посебно одређеном месту.
– Молимо Вас да сви покажете максимум толеранције и разумевања у овој трагичној ситуацији.

 

Погледајте још

Гостовање директора школе и школског педагога на TV Happy
Гостовање директора и педагога на TV Happy, поводом...
Опширније...
1
Часопис Синђа
Loading... Taking...
Опширније...
20240622-094522
Завршетак прве лиге у фудбалу ,,Срце Синђелића“
Завршетак прве лиге у фудбалу ,,Срце Синђелића“ Након...
Опширније...