Библиотека

Са својими широким погледом на један од два школска атријума, и под будним очима на бистама Вука Караџића, Бранка Радичевића и Петра Петровића Његоша, библиотека ОШ „Стеван Синђелић“ може да се похвали фондом од преко десет хиљада књига.  Иако је библиотека превасходно намењена ђацима зарад ефикасног доласка до књига из лектире, могло би се без презања рећи да се у њој налази за сваког по нешто, будући да је њен инвентар током година обогаћен књигама из разних области, почев од дечије књижевности па све до категорије „наука и знање уопште“. Било да се ради о ђацима који марљиво прате програм лектире или о будућим успешним историчарима, психолозима, филозофима или научницима, школска библиотека свим ученицима жели добродошлицу.

Преко своје библиотеке, ОШ „Стеван Синђелић“ за своје ђаке организује низ активности намењених неговању љубави према књижевности и књигама уопште.

У жељи да се обележи „Дечја недеља књиге“, библиотека организује упис ђака свих разреда од 2. до 8. у библиотеку „Јефимију“ – оближњи огранак Библиотеке града Београда.

Поводом „Дана матерњег језика“ (21. фебруар) ученици и наставници имају прилику да учествују на трибини која се организује овом посебном приликом. 

Такође, сваког пролећа библиотека организује „Читалачку значку“ – такмичење у броју прочитаних књига за ученике свих разреда.

Посебно истичемо жељу ОШ „Стеван Синђелић“ да своје ђаке, преко разних књижевних сусрета, упозна са свим значајним дечијим књижевницима ,и на тај их начин доведе у знатно директнији додир са књигама које читају.

У свом саставу наша школска библиотека има и модерно опремљену читаоницу са компјутерима и видео бимом. Опремљена је свим наставним средствима која омогућавају да се у њој одржавају разна предавања и  трибине, што ђацима пружа прилику за једно темељније упознавање са светом библиотека, а посебно са светом књижевности, који ће на њих оставити трајне утиске и за који се надамо да ће их пратити кроз школовање и одрастање.

Погледајте још

Општинско такмичење из немачког језика
Општинско такмичење из немачког језика се одржало у...
Опширније...
6
Општинско такмичење из енглеског језика
Општинско такмичење из енглеског језика је одржано...
Опширније...
5
Прва награда на школском такмичењу младих песника
Прва награда на школском такмичењу младих песника ЂАЧКА...
Опширније...