ДАН ЕВРОПСКИХ АУТОРА, 25.МАРТ

Европска комисија је обележила 25. марта 2024. године Дан европских аутора у циљу промовисања читалачке културе и књижевности. Ово је друго  по реду организовање и одржава се у 40 земаља креативне Европе.

Дан европских аутора је иницијатива која слави читање и велику разноликост европске књижевности. Оснажује младе људе да учествују у активностима као што су дебате о књигама и причама, учење о процесу објављивања, превођења, илустровању, штампању и још много тога.

Циљ ове активности је да поново повеже млађе генерације са читањем књига и помогне им да открију разноликост европске књижевности, као и борба против опадања читалачких вештина и навика међу младима.

Да бисмо обележили овај дан, у школској библиотеци смо организовали догађај читања и дискусију чланова Читалачког клуба o књизи „Необично другарство“, Јелене Чорбеновић и „Дечак из последње клупе“, Санеле Благојевић.

И наша школа својим активностима и окупљањима у школској библиотеци жели да инспирише ученике да пронађу радост у читању и открију моћ речи и књиге.

Читање је кључ за сморазвој и велики је извор задовољства.

Књиге служе као моћно оружје за оснаживање, образовање, подстичу креативност и иновативност. Читање не само да побољшава језичке вештине већ и обогаћује способност људи да се изразе, стичу самопоуздање и буди радозналост у погледу радости учења и света уопште.

Изнад свега, читање књига је задовољство ако пронађете праву књигу!

Погледајте још

Gradsko-takmicenje-iz-srpskog-jezika-Medium
Градско такмичење из српског језика
Још једна победа за ,,Синђу”! Градско такмичење...
Опширније...
J1-Medium
 ЛИКОВНИ КОНКУРС
У организацији Министарства просвете реализован је...
Опширније...