Дечија недеља – 03.10 – 07.10.

Дечија недеља је обележена различитим манифестацијама. 
Јесењи карневал

На Јесењем карневалу учествовали су ученици од 1. до 4. разреда, а у госте су нам дошли предшколци из вртића ,,Чигра” и ,,Колибри”. Карневал је одржан у школском дворишту и отворен дефилеом ученика првог разреда. Показали су нам своје маске, шешире и костиме у јесењим мотивима. Након тога свако одељење се представило музичким наступом, рециталом или извођењем народног кола. Своју тачку су имали и предшколци који су певали јапанску песму. У организацији карневала учествовали су сви ученици  и учитељи млађих разреда.

Програм је водио учитељ Јоца Јовановић а за озвучење се побринуо наставник информатике Стефан Поповић. Ученици су били весели, распевани и расположени.

[URIS id=8665]

Светски дан животиња

Светски дан животиња обележава се од 1931. године сваког 4. октобра. Познат је и као Међународни дан заштите животиња и као Светски дан заштите животиња. Посвећен је правима животиња и очувању животињског биодиверзитета.

Наша школа је Светски дан животиња прославила организовањем изложбе кућних љубимаца. Ученици су донели фотографије својих кућних љубимаца које су изложене у холу школе.

На часовима ликовног ученици су  цртали животиње и ти радови су такође изложени у холу школе поводом овог значајног Међународног дана заштите животиња.

[URIS id=8684]

Презентација литерарних радова у библиотеци

У школској библиотеци одржана је презентација литерарних радова ученика наше школе.

[URIS id=8691]

Ликовна јесен

[URIS id=8698]

Додела награда у општини Звездара

На Ликовном конкурсу поводом Дечије недеље на тему “Имам право да … ” награђене су наше ученице Ана Нићифоровић  1/4, Невена Станић 6/1 и Јелена Стојчевић 6/3

Друг другу

У оквиру Дечије недеље у одељењу 1/2 је одржана ација Друг другу у оквиру које су ученици једни другима поклањали књиге. Другари су размењивали књиге са циљем развоја другарства, пажње и љубави према читању.

[URIS id=8713]

Погледајте још

Gradsko-takmicenje-iz-srpskog-jezika-Medium
Градско такмичење из српског језика
Још једна победа за ,,Синђу”! Градско такмичење...
Опширније...
Dan-evropskih-autora-2
ДАН ЕВРОПСКИХ АУТОРА, 25.МАРТ
Европска комисија је обележила 25. марта 2024. године...
Опширније...