Poziv na akciju – Zasadi život – budi heroj

Pozivamo vas da se uključite u akciju Zasadi život – budi heroj.
Dopis i molbu koju smo dobili prenosimo u celosti!
Poštovani,
Obraćamo vam se u ime Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR sa pozivom da u vašoj školi zajednički obeležimo Svetski dan dece obolele od raka – 15. februar. Svi smo svedoci jedne teške godine koja je za nama koja je svima, a naročito vama, vašoj profesiji i vašim učenicima, nametnula mnogo novih izazova. Ono na šta nas je prethodna godina veoma dobro podsetila je da su nam solidarnost i empatija neophodni. U cilju jačanja svih naših snaga pozivamo vas da učenicima ponudimo mogućnost da pomognu svojim vršnjacima koji se i u ovim teškim danima bore za ozdravljenje.
Naš predlog je da svojm učenicima predstavite našu olovku sa bookmarkerom – „Zasadi život, budi heroj!“, olovku kojom se može pisati i koja u sebi sadrži seme (nane, bosiljka ili lavande).
Olovka je spakovana u kartonski omotač – bookmarker na kome je uputstvo za sadnju smena. Najvažnije je da se vaši učenici mogu uključiti u široku mrežu donatora i prijatelja dece i mladih obolelih od raka. Svojom donacijom od 100 dinara postaće ponosni vlasnici čudesne olovke i ponosni mladi filantropi. Četiri poruke koje želimo da pošaljemo su: piši što više, čitaj što više, kad god možeš posadi biljku i uvek pomozi drugome.
Ukoliko želite da se pridružite našoj akciji, možete nam dostaviti informaciju o broju olovaka koje vam možemo dostaviti poštom ili na neki drugi način koji dogovorimo. Sredstva koja prikupite možete kao donaciju uplatiti na tekući račun NURDOR-a: 170-30010715000-82 sa svrhom uplate: donacija za „Zasadi život, budi heroj!“. Sva sredstva prikupljena povodom Svetskog dana dece obolele od raka biće namenjena dugoročno veoma važnom projektu – novoj Roditeljskoj kući u Beogradu koja će obezbediti besplatan smeštaj i sveobuhvatnu psiho-socijalnu podršku deci i roditeljaima iz čitave Srbije, pa i regiona, tokom lečenja na beogradskim pedijatrijskim hemato-onkološkim odeljenjima. U tom smislu, NURDOR Roditeljske kuće su projekti od nacionalnog značaja koji obezbeđuju stabilnu i kontinuiranu podršku svim porodicama kojima je ona potrebna.
Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.
Molimo vas da detaljnije informacije o aktivnostima NURDORa potražite na našoj internet stranici:http://www.nurdor.org/
Posvećenost, upornost i transparentnost rada, kao i postignuti rezultati, učinili su da NURDOR postane prepoznatljiv široj javnosti i stekne poverenje građana Srbije.
Pozivamo vas da se sa svojim učenicima pridružite mreži podrške našim malim i malo većim Superherojima – deci i mladima obolelim od raka i njihovim porodicama.
U očekivanju vašeg odgovora, nadamo se i radujemo zajedničkom ulaganju u naše mlade filantropske snage.
U ime dece, roditelja i celog NURDOR tima srdačno Vas pozdravljamo i zahvaljujemo na podršci.
S poštovanjem,
Sandra Malović Likić
Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka
Čolak Antina 16, 11000 Beograd, Srbija
+381.63.34.61.32 +381.11.268.15.54, +381.11.268.15.55