Недеља сећања и заједништва

Поштовани ученици, родитељи и запослени, 

Одлуком владе Републике Србије образована је Радна група за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду. Радна група је предложила организовање Недеље сећања и заједништва у свим школама на територији Републике Србије.

Циљ Недеље сећања и заједништва је одавање поштовања жртвама, подршка њиховим породицама, пријатељима и широј заједници, као и развој вредности, вештина, знања и критичког размишљања код ученика, потребних за живот у савременом друштву, кроз реализацију активности које су усмерене на неговање културе сећања, развој и промоцију хуманости, емпатије, толеранције, поштовања и дијалога. Од наредне школске године Недеља сећања и заједништва ће бити део школског календара.

У нашој школи, у складу са препорукама, од 7. до 10. маја 2024. биће реализоване активности које унапређују демократску културу и јачају заједништво.

Планиране активности

АктивностВреме реализацијеНосиоци активностиРезултат
Лига у малом фудбалу „Срце Синђелића“Од 7. до 10. маја:
– сваког дана од 13.10 до 14.30.
Ученички парлемент, школски педагог,наставници физичког васпитања  и одељењске старешине.Улазница за турнир – плишана играчка за Прихватилиште за децу Београда.
Ликовна радионица9. мај (четвртак):
– 1. разред 2. час;
– од. 2. до 8. разреда 3, 4, и 5. час.
Наставник ликовне културе, учитељи и ученици.Ученички радови који ће се продавати на базару.
Хуманитарни концерт10. мај (петак) у17 часова.Наставник музичког, школски оркестар,Тим за културнe и јавне делатности.Улазница за концерт – школски прибор. 
Хуманитарни базар10. мај (петак) у 17.30.Тим за културне и јавне делатности,родитељи, ученици.Прикупљена новчана помоћ за ученике наше школе. 

Директор школе

Марина Тодић

Погледајте још

ПРОЈЕКАТ:  УЧЕНИЦИ – УМЕТНИЦИ
Пројекат се реализује у протекле три школске године Циљеви...
Опширније...
Snimak-ekrana-2024-05-14-163219
2
НАШИ УЧЕНИЦИ НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ИСТОРИЈЕ
У суботу, 11. маја 2024. године у Пироту је одржано...
Опширније...